Aquaman vs. Avatar

Aquaman vs. Avatar

News

James Cameron megmondta a magáét az Aquamanről. A filmkészítőt a Yahoo! Entertainment riportere kereste fel, hogy fejtse ki véleményét az új DC-képregénymoziról. A Törtetők című TV-sorozat cselekménye szerint ugyanis Cameron rendezte a képzeletbeli Aquaman-adaptációt, ezért különösen érdekes lehet, hogy Cameron mit gondol a valódi Aquaman-moziról, James Wan decemberben bemutatott munkájáról.

„Szerintem nagyszerű szórakozás az Aquaman. Én sosem tudtam volna ilyen filmet készíteni, mert azt igényli, hogy teljesen, álomszerűen határolódjunk el a fizika és a valóság minden formájától. Az emberek csak úgy száguldoznak a víz alatt! Mi hajtja őket, az elméjük? Nem tudom. Több ezer órát töltöttem a víz alatt búvárként, ezért élvezem, amit a filmben látok, de nem vagyok egy hullámhosszon vele, mert nem tűnik valóságosnak. De legalább bálnák vannak az Aquamanben, és felhozza az óceánszennyezés tematikáját, ami elismerésre méltó. Cool film, a saját keretein belül” – dicsérte és szurkálta Cameron a szuperhősmozit.

A rendezőt ugyanakkor nem hatotta meg, hogy a Jason Momoa főszereplésével készült alkotás átlépte az egymilliárd dolláros bevételi álomhatárt és bekerült a világ 20 legsikeresebb filmje közé. „Térjünk vissza a témára, amikor a kétmilliárdot is átlépte, és úton van a hárommilliárd felé” – utalt „szerényen” a saját kasszarobbantó produkciói, az Avatar és a Titanic teljesítményére.