71. Golden Globe-nyertesek

71. Golden Globe-nyertesek

News

71. alkalommal adták át a Golden Globe-díjakat a Hollywood Foreign Press Association testület tagjai. Mint minden év januárjában, idén is külön dráma, illetve vígjáték kategóriákban sorakoztatták fel kedvenceiket a Los Angelesben dolgozó külföldi újságírók.

A 12 év rabszolgaság vitte el a legjobb drámának járó szobrocskát, azonban komoly meglepetést okozott, hogy a nagy nyertes a fő kategórián kívül egyetlen további jelölést sem tudott díjra váltani. Matthew McConaughey-t a Mielőtt meghaltam, Cate Blanchett-et a Blue Jasmine című alkotásban nyújtott alakításáért jutalmazták a legjobb drámai színész, illetve színésznő kategóriában.

Az ítészek az Amerikai botrányt kiáltották ki a legjobb vígjátéknak, amelynek női főszereplője, Amy Adams lett a legjobb vígjáték-színésznő. Leonardo DiCapriót az év vígjáték-színészeként szólították színpadra A Wall Street farkasáért.

Jared Letót a Mielőtt meghaltam férfi mellékszereplőjeként, Jennifer Lawrence-et az Amerikai botrány női mellékszereplőjeként díjazták, a betétdalok kategóriájában pedig a U2 tarolta le a konkurenciát az Ordinary Love-val.

A nyertesek teljes listáját itt böngészhetitek!