Mark Wahlberg elvégezte a gimit

Mark Wahlberg elvégezte a gimit

News

A 2 kaliber sztárjának, Mark Wahlbergnek enyhén szólva is zűrös kamaszkora volt. Már 13 évesen rászokott a kokainra, később gyakran keveredett összetűzésbe a bostoni rendőrséggel, ráadásul börtönben is ült testi sértésért. Ugyanakkor az iskolába járás nem tartozott az erősségei közé: félbehagyta a gimit, majd amikor jó útra tért, rapperként és színészként nem volt ideje folytatni tanulmányait. Ám Mark nemrég megelégelte ezt az állapotot, és megfogadta: ha törik, ha szakad, elvégzi a gimit.

„Rájöttem, hogy online is járhatok gimibe. Az elmúlt egy évben minden alkalmat megragadtam a tanulásra a forgatásokon, munkába menet és otthon. Nagy kihívás volt, de örömmel jelentem be, hogy hivatalosan is elvégeztem a gimnáziumot” – nyilatkozta a 42 éves színész, majd nehéz helyzetben élő sorstársainak üzent.

„Akik félbehagyják a sulit, azok általában nem büszkélkedhetnek hollywoodi karrierrel. Nekem mázlim volt, de az a jellemző, hogy az ilyen srácok munka nélkül, betegségben, szegénységben, segélyen élő emberek lesznek. Nem szabad a szerencsére bízni a dolgokat: az oktatás elengedhetetlen az ember személyes és szakmai fejlődéséhez. Azoknak a diákoknak, akik minden nap küszködnek a suliban, és azoknak, akik hajlandóak megragadni a második esélyt, üzennék valamit: sose adjátok fel! Higgyetek magatokban és legyenek nagy terveitek!”