Nem sietik el a következő Bondot

Nem sietik el a következő Bondot

News

Eddig úgy tudtuk, hogy James Bond 2014 őszén tér vissza a mozikba 24. kalandjával, amely szorosan összefügg a nem sokkal utána startoló 25. rész cselekményével. Az MGM stúdió friss közleményéből azonban kiderül: már zajlanak az előkészületek, de az alkotók elvetették a duplafilmes megközelítést. Most csak egy mozira koncentrálnak, és még az is csúszhat akár két évet is a tervezetthez képest.

„Nagyon izgatottak vagyunk a franchise miatt. Reméljük, hamarosan bejelenthetjük a rendező személyét. Már készül a forgatókönyv és folynak a tárgyalások a szponzorokkal. Reményeink szerint mostantól számítva három éven belül be tudjuk mutatni a filmet.” – nyilatkozta a stúdió elnöke, Gary Barber.

Bennfentesek szerint azért borul az eredetileg tervezett dátum és duplafilmes koncepció, mert a Skyfall rendezője, Sam Mendes passzolta a következő Bond-kalandot, és egy új rendező leszerződtetése eléggé időigényes. Bizonyos értelemben semmi sem sürgeti a stúdiót, és bőven elég 2016-ban új résszel előállni, hiszen a Skyfall nem csupán a Bond-szérián belül állított fel bevételi rekordot, hanem egyúttal ez lett minden idők legsikeresebb brit filmje.

Azonban a rajongók egy csoportja kissé aggódik Daniel Craig életkora miatt. A színésznek még két 007-es mozira szól a szerződése, és Bond-fanatikusok kimatekozták, hogy amennyiben továbbra is négy évente készül el egy-egy újabb epizód, akkor az utolsó bevetésénél Daniel már az ötvenkettedik életévét fogja taposni. Ugyan korábban volt már példa ennél korosabb kémre is a szériában (Roger Moore ötvennyolc évesen akciózott utoljára), mégis, senki sem szeretné, ha egy berozsdásodott Bond rendelne vodka martinit. Más rajongók szerint viszont felesleges az aggodalom: szerintük Daniel még 2020-ban is kiváló kondiban fog lövöldözni és csajozni.