Hugh Jackman nem elég ausztrál

Hugh Jackman nem elég ausztrál

News

Hugh Jackman testhezálló, de bonyolult feladatot kapott a DreamWorks új animációs filmje, Az öt legenda szinkronhangjaként: ausztrál akcentussal kellett beszélnie. Ugyan a színész Sydney-ben született, és az X-Men franchise beindulása előtt öt évig ausztrál filmekben szerepelt, mégis nehezére esett kizárólag a hangja alapján ausztrálnak tűnni.

„Koncentrálnom kellett, hogy ausztrálabbnak hangozzak, mint amilyen valójában vagyok. Mivel a memóriám nem tökéletes az aussie szleng terén, felmentem a netre, hogy jellegzetes kifejezéseket keressek, és törekedtem rá, hogy ezek közül annyit felhasználjunk a filmben, amennyit csak lehet.” - magyarázta el munkamódszerét a sztár.

Hugh egyéként a húsvéti nyuszi hangját kölcsönzi a mesében, de előre figyelmezteti a közönséget, hogy senki ne számítson a karakter hagyományőrző feldolgozására.

„A legtöbb ember cuki kis szőrmókként gondol a húsvéti nyuszira, de a mi változatunkban a nyúl egy morgós dög, és ez szerintem tök vicces!” – nyilatkozta lelkesen a színész.

Hugh ausztrál nyuszija november 29-től morog a magyar mozikban.