Christian Bale szerint Batman alkotója büszke lenne A sötét lovag: Felemelkedésre

Christian Bale szerint Batman alkotója büszke lenne A sötét lovag: Felemelkedésre

News

Az új Batman-trilógia záró darabja, A sötét lovag: Felemelkedés július 20-án veszi be az amerikai mozikat – itthon 26-án mutatják be a nagyszabású képregényfilmet. A közelgő premier alkalmából a címszereplő Christian Bale azt nyilatkozta, hogy még a denevérálarcos igazságosztó alkotója, Bob Kane is büszke lenne arra a megközelítésre, ahogy A sötét lovag-trilógia ábrázolja a főhőst.

„Látványos, hullámvasút-szerű szórakoztatást nyújtunk, ugyanakkor azok a témák, amelyek Bob Kane-t foglalkoztatták, mind jelen vannak A sötét lovag-trilógiában.” – fejtette ki Christian.

„ Szerintem a filmjeinknek köszönhetően Batman újra olyan, amilyennek Bob megalkotta. 1939-ben, a világháború idején találta ki ezt a karaktert, ezért nagyon fontos téma a sorozaton belül, hogy az egyén hogyan dolgozza fel az egész világot érintő tragédiát. Bobnak nagyon tetszett volna, ahogy ezt a mozzanatot beépítettük a trilógiába. Büszke vagyok rá, hogy ragaszkodtunk ehhez a megközelítéshez; remélem, a közönség is így gondolja.”

Bob Kane 1998-ban, 83 évesen hunyt el. Halála előtt nem sokkal elárulta: Val Kilmert tartja a legjobb Batmannek.