Samuel L. Jackson a Twitteren osztott ki egy filmkritikust

Samuel L. Jackson a Twitteren osztott ki egy filmkritikust

News

Világszerte sikert sikerre halmoz a képregényfilmek képregényfilmje, a szuperhősök osztálytalálkozója, a Bosszúállók. Egy hét alatt több mint 280 millió dollár bevételt termelt a mozikban, ráadásul a kritikusok túlnyomó többsége is el van ragadtatva a szuperprodukciótól. Azonban a New York Times egyik újságírója nem tartozik a túlnyomó többségbe. A.O. Scott negatív véleményt mert megfogalmazni a Bosszúállókról, és ezzel kivívta a filmben Nick Fury-t alakító Samuel L. Jackson haragját.

„Bosszúállók-rajongók! Segítsünk A.O. Scott-nak új munkát találni! De olyan meló legyen, amihez tényleg ért!” – írta a sértődött sztár a Twitteren. Volt, aki védelmébe vette az újságírót, és irracionálisnak nevezte Jackson offenzíváját, mire a szabadszájú színész még jobban kikelt magából.

„Ez a véleményem, mi benne az irracionális? Te is tudod, én is tudom, hogy úgysem fogják kirúgni az irigy seggét!”

A filmkritikus egy higgadt üzenetben reagált a twitteres támadásra.

„Nem hiszem, hogy Mr. Jackson valóban ki akart rúgatni. A színészek és filmkészítők néha érzékenyen reagálnak a negatív kritikákra, és nem hibáztatom őket érte. (…) Ha abból élek, hogy kifejtem a véleményem, fel kell készülnöm rá, hogy velem kapcsolatban is megteszik ugyanezt.”